services

Ervaring met

SOCIAL SNIPPEDS​
Aftermovies
Bedrijfsfilms
promotiefilms
Explainers
Online Commercials
Functievideos
Dispuutfilms
Wintersports
Sportvideos
brandfilms
mood films
e-learnings
vlogs
Bruiloften
Previous
Next

HOE WE WERKEN

Een film maken is voor de meeste mensen niet een alledaagse bezigheid. Daarom proberen we een zo duidelijk mogelijke structuur te bieden die makkelijk te begrijpen is en nemen we de klant stap voor stap mee in het proces. Hieronder kunt u terugvinden wat onze workflow is.

Gezien geen enkele productie hetzelfde is werken we met verschillende productie categorieën, gebaseerd op de complexiteit en de kennis die een opdracht vergt. Afhankelijk van de grootte van het project en het budget van de klant kunnen we het filmmaak proces dus op en afschalen. Ook is het aan u hoe betrokken u wilt dat we zijn bij de conceptontwikkeling. Voor hele simpele projecten is het bijvoorbeeld niet nodig om langs te komen op ons kantoor om te sparren over het idee, maar kunnen we direct aan de slag. Met deze onderverdeling willen we onze content creatie service toegankelijk houden voor iedereen.

flexibel

Operationeel in heel europa

eMax beschikt over meerdere auto’s en kunnen niet alleen in heel Nederland werken, maar ook in heel Europa. 

schaalbaar

Afhankelijk van de grote van het project en het budget van de klant kunnen we het filmmaak proces op en afschalen. Dit geeft ook kleinere projecten die wellicht in grotere kwantiteiten komen een kans. 

Productie categorieën

Gezien geen enkele productie hetzelfde is werken we met verschilden productie categorieën, gebaseerd op de complexiteit en de kennis die een opdracht vergt. Met deze onderverdeling willen we onze content creatie service toegankelijk houden voor iedereen. 

C1

Essential

 • Uitsluitend opnames en montage
 • Geen conceptontwikkeling, productie en nabewerking. 
 • Klant kan eenmaal feedback geven op de montage.

c2

Intermediate

 • Eventuele hulp bij conceptontwikkeling
 • Opnames en montage
 • Kleurcorrectie en Graphic Design
 • Geen productie (klant regelt zelf faciliteiten zoals locatie, aankleding en cast) 

C3

Commercial

 • Conceptontwikkeling
 • Productie (het regelen van locatie, aankleding en cast). 
 • Opnames en montage
 • Kleurcorrectie en Graphic Design

in house

apparatuur

Bij eMax hebben we alle apparatuur in huis die nodig is voor de basisbehoefte van film productie. Mocht een project erg complex zijn, huren we apparatuur bij.

Amsterdam office

We werken vanuit ons kantoor in Amstedam. Hier houden we ook bespreken en vindt de montage plaats.

Workflow

Een film laten maken is voor meenste mensen niet een alle daagse bezigheid. Daarom proberen wij een zo duidelijk mogelijke structuur te bieden die makkelijk te begrijpen is.

Uiteraard is elke productie anders, maar hier is een overzicht van hoe een gemiddeld C3 project verloopt.
1. First contact
WIE ZIJN JULLIE?

Wie zijn jullie en van welke planeet en of bedrijf komen jullie?

SOORT PRODUCTIE?

Wat voor video willen jullie ongeveer laten maken?

WANNEER?

Wanneer moet het af?

2. Kick-off meeting
INFORMATIE

We willen graag zo veel mogelijk over jullie weten. Dit helpt ons de video zo veel mogelijk af te stemmen.

SPARREN

We zullen samen ideeën uitwisselen met elkaar en onderzoeken wat jullie graag willen.

PLANNING

Tijdens deze meeting proberen we ook een inschatting te maken wat de globale planning zal zijn.

3. productie
SCRIPT

We zetten op een rij wat we precies gaan vertellen.

DECOUPAGE

We maken een lijst van de shots die we in den basis nodig gaan hebben om het verhaal mee te vertellen.

LOCATIE

De meeste video’s draaien we gewoon bij het werk of het evenement van de klant. Soms kan het nodig zijn een andere locatie te zoeken. Uiteraard kunnen wij bij eMax dit regelen, maar in de praktijk blijkt het vaak kostenefficiënter als de klant zelf de locatie, cast, aankleding en props verzorgd.

DRAAIPLANNING

Wanneer gaan we filmen? Waar en hoe laat spreken we wat af?

Draaidag

Na aanleiding van alles dat we in de pre-productie hebben besproken, gaan we aan de slag met de opnames op locatie. Als deze zijn afgerond gaan we de post-productie in…

5. post-productie
MONTAGE

We geven bij de begroting aan hoeveel tijd we denken nodig te hebben om het beeldmateriaal te monteren. Dit blijft een gok, omdat het afhangt van hoe de draaidag verlopen is. In deze inschatting zijn ook de montagerevisies (aanpassingen na feedback van de klant) meegenomen. Mocht u daarna toch nog iets willen aanpassen, is dat altijd mogelijk. We tellen het aantal werkuren dan door.

SOUND DESIGN

Hier wordt geluid wat beter verstaanbaar gemaakt en/of muziek toegevoegd. Deze fase loopt ietwat gelijk op met de montagefase. Bij een eerste montageversie kan bijvoorbeeld de muziek soms nog niet helemaal ‘netjes’ zijn. Bij elke aanpassing in de montage gaat namelijk veel tijd gaat zitten in het aanpassen van de muziek. Daarom laten we dat vaak voor wat het is tot de montage helemaal af is.   

COLORGRADING

In deze fase worden de kleuren mooier gemaakt. Hier beginnen we pas mee wanneer de montage helemaal af is. Dit komt omdat we dan met zwaardere bestanden werken.

6. Oplevering

Nadat alles is afgerond uploaden we de bestanden op Vimeo. Vanaf hier kunt u de video’s downloaden.

Technisch

4k of hd

We kunnen alles in 4K afleveren. In de praktijk is Full HD handiger voor de meeste klanten. Het kwaliteitsverschil is verwaarloosbaar voor waar de video’s voor gebruikt gaan worden en HD is dan sneller te up-en downloaden.

Big or small screen

We optimaliseren de films voor het medium waarvoor het gebruikt gaat worden. Bij een bedrijfsevenement zullen we bijvoorbeeld het geluid zodanig afwerken dat het extra krachtig overkomt op een groot geluidssysteem. Maar houdt er rekening mee dat voor social media veel mensen het geluid niet eens aan zullen hebben.

widescreen, vierkant, portrait

Voor veel projecten zijn meerdere afmetingen nodig. Wanneer de video’s worden gebruikt voor Instagram stories is portrait handig, maar voor de timeline dan weer vierkant. Wilt u de video’s ook op YouTube plaatsen, werkt widescreen juist het beste. We kunnen de video’s in verschillende afmetingen opleveren.